La Motte is een klein gehuchtje van 5 authentieke boerderijen in het glooiende landschap van de Limousin, één van de rustigste regio's van Frankrijk.

Aan het begin van het slingerende weggetje vanuit het dorp ligt mijn oude boerderijtje.

Ik hou van de rust, om voor het huis in de zon te zitten met een glas wijn en uit te kijken over de weilanden, te genieten van de stilte en van de beesten die een kijkje bij ons komen nemen. Om de geur van de hitte te ruiken, de grassen en de wilde kruiden, de krekels te horen en in de verte soms een kerktoren te horen slaan. Dat vind ik leven als  God in Frankrijk.

Bijna 20 jaar geleden ben ik naar naar Frankrijk vertrokken voor de rust, de ruimte en voor mijn grote hobby, de paarden. Na 2 boerderijen in andere delen van het land woon ik nu hier op La Motte inmiddels al sinds 2009, eerst samen met mijn vrouw en dochters en sinds die besloten in 2016 toch naar Nederland te gaan nu alleen.

Ik geniet hier van mijn paarden, het klussen, het bezig zijn met projecten voor duurzame energie en het ontvangen van gasten in de blokhut. Alhoewel ik geniet van het leven in de Creuse, wil ik ook graag op de hoogte blijven van wat er in de rest van de wereld gebeurt. Daarom ben ik enkele weken per jaar fietsgids en reis ik in Nederland, België en Frankrijk met gasten van all over the world.